Core Tools

Minőségmenedzsment

Automotive Core Tools – Autóipari minőségtechnikák képzés

A képzés célja:

Az Automotive Quality Core Tools egy hatékony minőségirányítási rendszer építőkövei. Az AIAG több mint 30 évvel ezelőtt a hazai autógyártókkal együttműködve közös minőségügyi módszereket és eszközöket fejlesztett ki, amelyek a Quality Core Tools néven váltak ismertté.

Manapság a legtöbb autógyártó és -beszállító megköveteli egy vagy több alapvető eszköz használatát. Ezért azok a szervezetek, amelyek alkalmazottai elsajátították a Core Tool folyamatait, biztosíthatják ügyfeleiknek, hogy az iparág legképzettebb személyei dolgoznak a nevükben, és hogy az IATF 16949 és a vonatkozó minőségi referencia kézikönyv követelményei hibátlanul teljesülnek.

Az autóipari minőségtechnikák bemutatása és azok alkalmazásának készségszintű elsajátítása. A képzés során elsajátított tudás és kompetencia segítségével a munkavállaló képes lesz az autóipari elvárasok szerint dolgozni, az autóipari minőség technikákat a mindennapi munka során használni.

Minden munkavállaló aki vevői és beszállítói reklamációval foglalkozik; munkája során hatással lehet/van az előállítandó termék minőségére; meghatározó szerepet tölt be a meghibásodás körülményeire vonatkozó adatok összegyűjtésében; készségeit, tudását fejleszteni szeretné.

Képzés tartalma:

 • APQP – Minőségtervezési folyamat, vevő specifikus követelmények (Customer Specific Requirements),
 • PPAP – Termék jóváhagyási folyamat
 • SPC – Statisztikai folyamatszabályozás (Statistical Process Control)
 • MSA – Mérőrendszer elemzés (Measuring System Analysis)
 • Control Plan – Szabályozási terv
 • FMEA – Hibamód és hatás elemzés

Képzés tartalma: 5 nap

  Kapcsolattartó

  Balogh-Ocsenás Csilla

  Telefon: +36 70 625 6015
  E-mail: info@hqsc.hu

  A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!