IATF újdonságok

Az IATF 2018. március 7-én Londonban érdek képviseleti konferenciát folytatott, amin számos tanúsító szervezet jelen volt, a világ összes pontjáról.
A rendezvény célja az volt, hogy prezentálják, valamint elemezzék az eddig lezajlott IATF 16949 tanúsító auditok eredményeit, visszacsatolásit.
Jelen hírlevelünkkel szeretnénk Önökkel is megosztani ezeket az eredményeket és információkat, melyek hasznos esettanulmányok a tanúsítás előtt álló és a már IATF tanúsítvánnyal rendelkező vállalatok számára.

ISO/TS 16949 és IATF 16949 tanúsítvánnyal rendelkező vállalatok száma

Hivatalosan 68,355 autóipari vállalat működik világszinten. A Tier 1-es autóipari beszállítok egyharmadánál zajlott már le IATF tanúsító audit. (2018. január 31.-i adatok)

Audit eredmények

Az eddigi IATF audit jelentések/eredmények azt mutatják, hogy az auditorok sokkal több eltérést találnak az IATF követelményei alapján, mint a korábbi ISO / TS követelmények alapján lefolytatott auditok során.

Továbbá megállapítható, hogy a súlyos (major) eltérések aránya is jelentősen megnövekedett, az előző évek ISO / TS  követelményei alapján rögzített nem-megfelelőségekkel szemben.

A következő két diagramban megtalálható az aktuális top10 minor és a top10 major eltérés

Transition Strategy

Az IATF kiadta az átmenet stratégiai dokumentum ötödik változatát, amely pontosítja azokat a kérdéseket, amelyek felmerültek a tanúsítás alatt álló szervezeteknél.