PSCR

Minőségmenedzsment

PSCR – Termékintegritás: termékbiztonság és -megfelelőség

A képzés célja:

Termékintegritás, termékbiztonság és -megfelelőség képzésünk célcsoportja az autóipari gyártóvállalatok vezetése, a PSCR pozícióban dolgozó szakemberek és olyan munkavállalók, akik biztonsági termékek gyártásában vesznek részt.

A termékfelelősség témakörét a szervezeteknél felelősen kézbentartó munkatársak kapjanak átfogó ismereteket és megfelelő módszereket a termékfelelősségi kérdések és feladatok végrehajtásához, illetve azok operatív irányításához.

A képzés során a résztvevők megismerkednek a VDA Product Integrity kiadvány előírásaival, a Volkswagen csoport követelményeivel, a vonatkozó jogszabályi követelményekkel. Emellett képet kapnak a PSCR (termékbiztonsági és -megfelelőségi megbízott) feladatairól, az esetleges visszahívások kezelésének módjáról. A képzést olyanok számára javasoljuk, akik legalább 3 év autóipari tapasztalattal rendelkeznek gyártási munkakörnyezetben.

Minden munkavállaló aki vevői és beszállítói reklamációval foglalkozik; munkája során hatással lehet/van az előállítandó termék minőségére; meghatározó szerepet tölt be a meghibásodás körülményeire vonatkozó adatok összegyűjtésében; készségeit, tudását fejleszteni szeretné.

 • A VDA Product Integrity kézikönyv elvárásainak megismerése.
 • A termékbiztonság, termékfelelősség jogszabályi hátterének megismerése.
 • Jogszabályi követelmények adott termékre, tevékenységre való értelmezése.
 • Termékfelelősségi előírások és a minőségirányítási rendszer kapcsolatának ismerete.
 • A PSCR kinevezésének háttere, Volkswagen előírások.
 • A PSCR feladatai, termékfelelősségi és meg kérdésekben javaslattétel, döntés előkészítés.
 • RAPEX rendszer.

Képzés időtartama: 2 nap

  Kapcsolattartó

  Balogh-Ocsenás Csilla

  Telefon: +36 70 625 6015
  E-mail: info@hqsc.hu

  A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!