5S

Minőségmenedzsment

5S termelékenység fejlesztési LEAN módszer

A képzés célja:

A résztvevő megértse a Lean termelési rendszert, annak alapelveit és összetevőit, eszközeit és azok kapcsolatrendszerének működését, rendszer szinten, Lean bevezetése előtt, vagy aktuális fejlesztésekor. A résztvevő a képzés elvégzése után képes lesz önállóan veszteségek azonosítására és azok megszüntetésére.

Az 5S műveletek módszeres megvalósítása garanciát ad az alkalmazó szervezetek számára, hogy a munkahelyek és munkakörnyezet mindenkor tiszta, rendezett képet mutat, a munkavégzés egészséget nem veszélyeztető és biztonságos feltételeit megteremti, egyszerűbb és átláthatóbb munkafolyamatot eredményez, hogy mind eközben az előállított termék, nyújtott szolgáltatás minősége folyamatosan javul.

Minden munkavállaló aki vevői és beszállítói reklamációval foglalkozik; munkája során hatással lehet/van az előállítandó termék minőségére; meghatározó szerepet tölt be a meghibásodás körülményeire vonatkozó adatok összegyűjtésében; készségeit, tudását fejleszteni szeretné.

KAIZEN megközelítés

PDCA – ciklus

Fenntartás és folyamatos fejlesztés

Célok, követelmények meghatározása

5S módszer

5S lépései:

      • 1S: Seiri (Szelektálj/Sort)
      • 2S: Seiton (Elrendezés/ Set in order)
      • 3S: Seiso (Takaríts/Shining)
      • 4S: Seiketsu (Standardizálj/ Standardizing)
      • 5S: Shitsuke (Fenntartás/ Sustaining)

Az 5S módszer bevezetése

5S bevezetés szempontjai

Az 5S bevezetés ütemezése

A fenntartás lehetőségei

Szabványok, sztenderdek

Vizuális menedzsment és annak szerepei

Képzés időtartama: 1 nap

    Kapcsolattartó

    Nagy Szilvia Veronika

    Telefon: +36 70 625 6015
    E-mail: info@hqsc.hu

    A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!