MSA – mérőrendszer analízis

Minőségmenedzsment

MSA - mérőrendszer analízis

A képzés célja:

Az MSA fogalmának és a merőrendszer elemzésének ismertetése, bemutatása. A merőeszközökkel kapcsolatos statisztikai alapok áttekintése. A képzés során elsajátított tudás és kompetencia segítségével a munkavállaló képes lesz a mérőrendszerek elemzésére, a minőség, megbízhatóság és biztonság javítására, és a vevőelégedettség növelésére.

A célcsoport elsősorban autóipari beszállítók, vezetők, minőségügyi megbízottak, minőségügyi auditorok, mérnökök, laborosok, akik munkájuk során méréseket végeznek, vagy azok megbízhatóságát elemzik.

Az MSA fogalmának és a mérőrendszer elemzésének ismertetése, bemutatása. A merőeszközökkel kapcsolatos statisztikai alapok áttekintése, a mérőrendszerek képesség vizsgálata és a mérési bizonytalanság ismertetése.

A képzés első része a változó adatok mérőrendszerét vizsgálja. Gyakorlat segítségével a résztvevő megérti az ismételhetőség és reprodukálhatóság fogalmát, illetve képes lesz önállóan mérőrendszereket validálni.

A második blokk az attribútív adatokra fejlesztett mérőrendszert mutatja be. Operátorok / minőségellenőrök által végzett ellenőrzések megfelelőségét vizsgálja a gyakorlatorientált képzés.

A képzés időtartama: 2 nap

    Kapcsolattartó

    Balogh-Ocsenás Csilla

    Telefon: +36 70 625 6015
    E-mail: info@hqsc.hu

    A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!